Portakal

Kategori: Portakal
--

Zengin C vitamini içeriği sayesinde kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı vücuda direnç kazandırır. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların daha çabuk atlatılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan B vitamini ve fosfor sinir sistemini güçlendirir, bedensel yorgunluğun giderilmesinde faydalıdır. Karaciğeri güçlendirirken, kanı temizler ve vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Yüksek tansiyon ile kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. İçeriğindeki folik asit nedeni ile hamileler ve çocuklar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çiçeklerinin kaynatılarak demlenmesi ile hazırlanan çay spazmlara karşı koruyucudur. Portakal suyu yağlı ve karma ciltlere oldukça faydalıdır. Ancak portakalın suyu sıkıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir. Aksi takdir de içeriğinde yer alan maddeler besin değerini kaybetmektedir. Portakalın kabuğunda bulunan esans sivilcelerin tedavisinde kullanılabilmektedir.

Portakalın Bağışıklık Sistemine Faydaları: Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakal oldukça zengin C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki toksin maddelerin atılımını sağlar. Vücudun direncini arttırarak hastalıklara yakalanma riskini arttırır. Hastalık süresince bol portakal tüketimi hastalık süresini kısaltır. Bedenin daha zinde kalmasına yardımcı olur.

Portakal Böbrek Taşlarını Döker: Portakal düzenli olarak tüketildiğinde zamanla gelişmekte olan böbrek taşlarını dökebilir.

Kolesterolü düşürür: Portakallar hesperitin ve pektin  içermektedir. Bu maddeler mevcut kötü kolesterolü düşürür. Bu durum ayrıca yağların emilimini yavaşlatmak için vücuda yardımcı olur.

Portakal Diyabeti Önler:  Portakallar, düşük kalori içerdiği için günlük tüketilebilir. Kandaki şeker seviyesini olumlu yönde etkileme noktasında çok etkilidir.


Portakal Artriti Giderebilir:  Günde tüketilen bir bardak portakal suyu genellikle artritten kaynaklanan inflamasyonları giderebilir. Anti inflamatuar özelliği romatoid Artrit risklerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Portakal  Kan Basıncını Düşürür: Portakallar hesperidin ve magnezyum içermektedir ve bu maddelerin en büyük özelliği kan basıncını düşürmeleridir.

Portakal Sindirim Sistemi Sağlığını Korur: Portakallar, sindirim sisteminin alınan besinleri kolay bir şekilde hazmedilmesini sağlayan maddeler ve bileşenler içermektedir. Bu etkili besinleri sindirmeye yardımcı olurlar.

Portakal  Cildi Nemlendirir: Portakalda bulunan doğal yağlar cildi nemlendirmek için kullanılabilir. Özellikle kuru ciltlerde meydana gelen sorunları ortadan kaldırabilir.

Portakal Kanser Riskini Azaltır: Genellikle portakal ve diğer narenciye meyvelerinde bulunan D-linonene adlı bir bileşen, kolon kanseri, akciğer kanseri, cilt kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Ayrıca C vitamini serbest radikallerin oluşturduğu zararlarından hücreleri korur ve farklı kanser vakalarının ortaya çıkmasına engel olur.

Portakal Beyin Sağlığına Katkıda Bulunur: Portakalların içerdiği folik asit beyin sağlığını korumaya yardımcı olur. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendirir.

Benzer Ürünler

Portakal
Portakal